Valkommentar

Under förra mandatperioden hade den borgerliga regeringen egen majoritet. Detta gjorde de till en väldigt handlingskraftig och stark regering. Nu har de fler röster än förra valet men på grund utav att sverigedemokraterna kom in i riksdagen förlorade de borgerliga partierna majoriteten. Reinfeldt bjöd i media på valnatten in Miljöpartiet till diskussion men det verkar som att Miljöpartiet är tveksamma till det.
Jag såg en sida på facebook som hette "Miljöpartiet ska vara med de röda" och självklart håller jag med. Det hade varit underbart om de rödgröna hade gått ut segrande ur den här striden men så är inte fallet. De borgerliga har nästan majoritet och för att minska Sds inflytande behövs en stark regering. Det finns inget annan utväg just än att Mp förhandlar med regeringen. Det är bättre att de påverkar regeringen än att Sd gör det. Jag är rädd för Sd men jag är övertygad om att om både svenskar i riksdagen och i allmänhet bemöter den här frågan rätt kommer det gå bra.
.
.
Min förklaring till att Sd har kommit över 4% i det här valet är inte att integrationsfrågan har blivit viktig och inte på grund av finanskrisen utan på grund av blockpolitiken och regeringens politik de senaste fyra åren. Många unga känner sig svikna och klyftorna har ökat de senaste 6-8 åren. Detta gör att gruppen "arbetare" hamnar i kris(Arbetare definierar jag som outbildad arbetskraft). Traditionellt sätt borde det gått bra för V och S men de har inte tillsammans kunnat locka de utsattas röster. Vänsterpartiet har inte varit tillräckligt vänster och Sahlin har inte varit tillräckligt ideologisk i sitt yttrande. Arbetarna tror inte på de hycklande blocken och röstar på Sd.
.
.
Partier som Sd finns över hela Europa och i många länder har de vuxit till ett av de största partierna på några få val. Utvecklingen som har skett i resten av Europa kommer att ske i Sverige också om inte Partiet blir bemött och ignorerat på korrekt sätt. Sd kommer att ta varje chans att skylla problem i samhället på invandring och varje gång de får ta debatten om integrationspolitik kommer de att vinna väljare. De övriga riksdagspartierna tycker inte det är en viktig fråga jämfört med till exempel jobb och skola och de bästa är om de ignorerar Sd när de är i talarstolen och pratar om integration. Sd invandringspolitik ska få minsta utrymme i media. Samtidigt ska man bemöta Sd på de andra punkterna där de inte är lika extrema och diskutera med de för att de ska få utrymme i media som framställer de som vilket parti som helst.
.
.
Kommentera gärna. Antingen om ni tycker jag är dum i huvudet eller om ni undrar något eller någon annan feedback.

Kommentarer
Postat av: julia

Jag röstade inte på miljöpartiet, men hade jag gjort det och de inlett ett samarbete med allinsen hade jag kännt mig sviken,

Miljöpartiet kan inte samarbeta med alliansen och fortfarande vara trogna sin ideologi. Ett samarbete kräver att de ger efter på flera punkter. Hur ska miljöpartiet, som kraftigt arbetar emot kärnkraft, kunna sitta i en regering som är för?

I en del sakfrågor kan säkert MP komma överens med alliansen, men för att hålla sig till sin ideologi, kan de inte samarbeta. De måste fortsätta vara det parti som folket valt att lägga sin röst på, annars tappar de förtroende och därmed väljare.

2010-09-20 @ 22:12:23
Postat av: Elias

Jag förstår absolut hur du tänker. Frågan är inte om de ska styra själva eller bara styra lite utan om de ska styra lite eller inte alls och då tycker jag det är bättre att de försöker påverka så mycket som möjligt istället för att inte påverka alls. Självklart vill inte Wetterstrand bygga kärnkraftverk som miljöminister men de kommer ju aldrig att vara med i riksdagen och om de är det så kommer de att ställa krav.



2010-09-20 @ 22:25:42
Postat av: Kristina

Det finns inte bara i Europa det finns i USA också. Till exempel får inte invandrare (vi) åka in i Arizona.

2010-09-21 @ 18:45:25
Postat av: Daniel G

nationalsocialistisk front (numera Svenskarnas Parti)fick in ett mandat i Grästorp och fick tillsammans med SD mer röster än Kristdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet tillsammans, och i Landskrona har SD en femtedel av platserna i kommunfullmäktige.

Så när vanliga Svenskar röstar in rasister/nazister så måste ju ändå något inom integritets frågorna rört upp folk.



Hörde förövrigt på radion att svenskarnas parti vill få ut alla som bor i Sverige som inte ser svenska ut. hur nu en sån ser ut tänkte jag och senare läste jag deras punktprogram och på den första punkten fick jag väl ett litet svar kanske: "Sverige skall även i framtiden vara svenskt: Endast människor som tillhör det västerländska genetiska och kulturella arvet, där de etniska svenskarna ingår, skall kunna vara svenska medborgare"

2010-09-21 @ 19:51:22
Postat av: Elias

Ja det är ett nazistiskt parti. Hemskt. Problemet i integrationspolitiken är att vi har miljoner regleringar och lagar. Om en människa har kämpat för att flytta till Sverige är det våran skyldighet att hjälpa denna person. Anledningen till att sd får ett sådant lyft i Skånes lokalval är att det helt plötsligt har blivit ok att ifrågasätta människors lika värde.

2010-09-21 @ 22:51:07
Postat av: Lasse

"utan på grund av blockpolitiken och regeringens politik de senaste fyra åren. Många unga känner sig svikna och klyftorna har ökat de senaste 6-8 åren". Kanske att det är så men jag tror inte att så många unga är så insatta eller varit insatta tillräckligt länge för att känna sig svikna. En av flera anledning kan vara att regeringen har låtit invandrare själva välja var de ska bo (som bevisligen skapat problem)och där med har det skapats en ny klass, invandrare. Inte fattiga utan invandrare. Hade regeringen placerat ut de mer utspritt så kanske det hade blivit bättre. Kommuner ska heller inte få neka invandrare som tex Vellinge. Då tror jag att invandrare hade kommit in i en klass som redan finns och då inte skapat klassen "Invandrare".

2010-10-22 @ 00:03:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0